Sportdag TCV

Afgelopen maand zijn we gevraagd om een onderdeel voor de bovenbouw te verzorgen tijdens de sportdag voor basisschool de Talenten Campus in Venlo. Voor kinderen onder de 13 bestaat een aangepaste spelvorm, genaamd Koningsfrisbee, om het spel voor deze leeftijden iets toegankelijker te maken.

In deze spelvorm bevindt zich in elke eindzone namens het team 1 koning of koningin. Het team wijst bij elke score een nieuwe koning of koningin aan die zich in de eindzone van de tegenstander mag opstellen. Het team kan vervolgens scoren door hun koning de frisbee in de eindzone van de tegenstander te laten vangen ( 2 punten ) of aanraken ( 1 punt ). Daarnaast is het niet vereist dat het team dat de frisbee in bezit heeft, de frisbee vangt tijdens het overgooien.

Het was heel leuk om te zien dat de kinderen zich hier kostelijk mee hebben vermaakt. En voor ons om te merken dat Ultimate frisbee ook voor deze jonge leeftijden al een bereikbare teamsport kan zijn. Geeft ons te denken over een jeugd team…