Scheive Dragons!

We kondigen hierbij de Scheive Dragons aan. Een samenwerking tussen de Ultimate verenigingen FG de Scheive Schièf en Swamp Dragon uit Den Bosch.

Voor een kleine club als de onze is het elk jaar spannend of we genoeg leden beschikbaar hebben voor de outdoor competitie. Hoewel we langzaam maar zeker het punt naderen dat we ons daar geen zorgen over hoeven maken, waren we blij verrast toen Swamp Dragon ons benaderde voor een samenwerking. En zo onstond het gelegenheidsteam de Scheive Dragons!

het logo van de Scheive Dragons

Outdoor wordt Ultimate frisbee 7 tegen 7 gespeeld. Wedstrijden duren ongeveer 70 minuten en op een competitiedag speel je 3 a 4 wedstrijden. Het is gezien de intensiteit van de sport geen overbodige luxe om zo’n 14 spelers beschikbaar te hebben voor een competitiedag en dat is vaak een uitdaging.

We verheugen ons ook daarom op deze geweldige samenwerking. Het laat zien hoe onze sport een toonbeeld is van broederschap, sportiviteit en het streven om met elkaar plezier te hebben. We zijn er van overtuigd dat we een leerzaam seizoen tegemoet gaan!

Wil je ons in Venlo in actie zien?! Kom dan op 21 April naar Sportpark Hagerhof aan de albatrosstraat in Venlo. Dan vindt daar dit seizoen namelijk de 2de competitie dag plaats en zullen teams uit het hele land gedurende de dag meerdere wedstrijden spelen.

Elmar (Swamp Dragon) bakte een cake in FGdSS blauw met Swap Dragon’s groen om de samenwerking te vieren na een eerste gezamenlijk training.